מתכוני גרייבר והשף • "פיצת תשעת הימים"

עמית דניאל No Comments on מתכוני גרייבר והשף • "פיצת תשעת הימים"

בתכנית "זמן אוויר" בהגשת אשר גרייבר שוחח האחרון עם השף אופיר בן ארצי וניסה לחלץ ממנו מנת גורמה שלא מכילה בשר וזאת בעקבות תשעת הימים החלים בימים אלו.

13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

בתכנית "זמן אוויר" בהגשת אשר גרייבר שוחח האחרון עם השף אופיר בן ארצי וניסה לחלץ ממנו מנת גורמה שלא מכילה בשר וזאת בעקבות תשעת הימים החלים בימים אלו.

"אני אתן מתכון לפיצה מעניינת שכולם אוהבים. בכל גיל." הפתיע בן ארצי "נעשה בצק שמורכב מ-1 קילו קמח, 500 מיל' חלב, 50 מיל' שמן זית, 3 כפות סוכר, כפית מלח ו-2 כפות שמרים. שמים את הבצק שעה וחצי להפתחה. אפשר גם שעה. בנתיים נכין חציל קלוי על האש ולאחר שהחציל קלוי נקלף את הקליפה ונערבב את החציל עם גבינה בולגרית.

כשהבצק מוכן מרדדים אותו לרוחב של שני סנטימטרים וחותכים לרצועות. לוקחים רצועה ומורחים עליה את החציל ואז עם מערוך מרדדים מעט ושמים את הרצועה על קונוס או שיפוד.

עכשיו ניגש לרוטב פיצה. הרוטב צריך להיות מורכב מרסק עגבניות, קצת מיונז, שום כתוש, תבלין פיצה, אורגנו טרי, טיפה מלח ומעט פלפל שחור מעורבבים היטבעם שמן זית. את הרוטב נמרח על הבצק המלופף על הקונוס או השיפוד כשהרוטב מרוח אפשר לפזר גבינה צהובה או מוצרלה או כל דבר ששמים על פיצה.

אפשר גם בלי רוטב פיצה מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ולאחר רבע שעה מוציאים את המאפה הנהדר



0 תגובות